Po kolorowych kanapkach przyszedł czas na bardzo kolorowy, zdrowy i szybki w wykonaniu deser, który zadowolił największych łasuchów. Przygotowując kolorową sałatkę mali kucharze pokroili drobno owoce (z zaangażowaniem i dokładnością doświadczonych szefów kuchni:)) Gdy puściły trochę soku całość dokładnie wymieszaliśmy i przekładaliśmy jogurtem greckim z miodem, a całość posypywaliśmy płatkami typu crunchy.
Przepis na nasz deser:
Składniki:
– ulubione owoce
– duże opakowanie jogurtu greckiego
– łyżka miodu
– płatki typu crunchy (można dodać prażone pestki, orzechy)
Wykonanie:
Owoce starannie umyć, obrać, usunąć gniazda nasienne, pokroić w drobną kostkę i starannie wymieszać. My do naszej sałatki wykorzystaliśmy: jabłka, gruszki, banany, pomarańcze, winogrona, kiwi, truskawki.
Jogurt grecki wymieszać z łyżką miodu. Układać warstwowo: owoce, jogurt, owoce, jogurt. Całość posypać płatkami typu crunchy, prażonymi pestkami, orzechami według uznania.
Smacznego!!!