Korzystając z dobrodziejstwa sezonu truskawkowego, w czasie kolejnego spotkania w Knedelkowie nie mogło zabraknąć przysmaku z truskawką w roli głównej...
Korzystając z dobrodziejstwa sezonu truskawkowego, w czasie kolejnego spotkania w Knedelkowie nie mogło zabraknąć przysmaku z truskawką w roli głównej. Mali kucharze przygotowali pyszny koktajl truskawkowy. Dzieci bardzo sprawnie usunęły szypułki z umytych owoców, które następnie dokładnie zblendowaliśmy z cukrem. Pozostało już tylko wymieszać truskawkowy mus z maślanką i napełnić brzuszki pysznym, chłodnym koktajlem, który w upalne czerwcowe popołudnie smakował wyśmienicie:)
Przepis na nasz koktajl:
Składniki:
1 kg. truskawek
1 litr maślanki
cukier do smaku
Wykonanie:
Owoce starannie umyć, usunąć szypułki i zblendować z cukrem. Dodać maślankę, starannie wymieszać i wypić ze smakiem.
Smacznego!!!